48 de ore cu iPhone 7

Am cumpărat de la Orange România iPhone 7, l-am primit în data de 23 septembrie și astfel pot să vă spun părerea mea după 48 de ore de utilizare.

Odată deschisă cutia, găsești un telefon cu un design familiar, mai ales dacă ai mai avut iPhone 6 sau 6s. Cu toate acestea, când ții telefonul în mână simți un produs mai bine finisat, mai robust.

Culoarea aleasă de mine a fost black, este cea mai reușită din punctul meu de vedere, liniile antenei fiind bine ascunse iar designul curat fiind foarte plăcut vederii.

Am testat lucrurile cele mai importante la acest produs, camera, ecranul, sunetul și performanțele procesorului și iată ce am descoperit.

Camera

Anterior eu am folosit un iPhone 6, iar pentru mine diferențele sunt vizibile. Senzorul este mai bun, avem stabilizare optică de imagine, înregistrare 4K, flash cu 4 led-uri.

img_0014

Am făcut câteva poze noaptea, imaginile sunt reușite și cu detalii bune. Ceea ce nu îmi place, este cum reacționează flash-ul în anumite momente (poza de mai sus), imaginea fiind albicioasă.

img_0012

Cu toate acestea, vorbim despre aplicația de cameră dezvoltată de către Apple. Avem developeri care aduc setări profesioniste camerei, cum ar fi ProCam, astfel că se poate obține mai mult de la aceasta.

Camera frontală de asemenea are performanțe bune, înregistrează Full HD și este de asemenea rapidă.

Ecran

Apple laudă ecranul ca fiind mai luminos, cu o reprezentare mult mai bună a culorilor.

Din utilizarea pe care am avut-o în această perioadă pot spune că sunt plăcut impresionat de ecran, de asemenea raportându-mă la iPhone 6 dar și la display-urile altor telefoane pe care le-am văzut. Fratele meu și-a achiziționat un OnePlus 3, și am putut să fac o comparație și din acest punct de vedere.

Îmi place foarte mult reprezentarea culorilor. Se simte naturalețea cu care sunt afișate culorile, nu degeaba din testele celor de la DisplayMate a reieșit că iPhone 7 și 7 Plus au cea mai bună reprezentare a culorilor pe un ecran IPS de pe piață. Față de un ecran AMOLED culorile par șterse, dar asta nu înseamnă că nu sunt bine reprezentate. Albul este cât se poate de pur iar negru este cel mai negru pentru un display de tip IPS.

De asemenea luminozitatea este bună, în aer liber ziua sau seara ecranul este foarte lizibil și luminos, putând fi folosit fără probleme.

Sunet

Avem parte de două difuzoare pentru redarea audio dar nu mai avem jack audio.

Am testat atât căștile cu adaptor, cât și fără. Dar și alte căști pe care le am, de la Beats.

iphone7-5

Pot să spun că sunetul este diferit de iPhone 6, dar și față de iPad Pro 9,7 pe care îl am. Sunetele parcă nu se disting la fel de bine, stereo crosstalk-ul nu este la fel de bun și de asemenea am o problemă cu volumul, care da, este mai puternic. Dar modificându-l aproape de pragul maxim trecerea de la un nivel la altul se face prea abrupt, nefiind echilibru între treptele de volum, uneori fiind prea încet la o treaptă dar prea tare la următoarea.

Am comandat o pereche de căști pe Bluetooth, aștept să îmi ajungă săptămâna viitoare și vreau să văd dacă e vreo diferență.

Performanța procesorului

Apple a introdus odată cu iPhone 7 și noul procesor A10 Fusion care vine cu o arhitectură nouă pe 4 nuclee. Două nuclee sunt folosite pentru activitățile de zi cu zi, precum apeluri, aplicații de socializare, mail și mesaje iar celelalte pentru aplicații intense precum jocuri cu grafică puternică, procesare video și multitasking.

iOS 10 ar trebui să fie conceput special pentru acest procesor, să știe cel mai bine cum să folosească cele 4 procesoare. Dar cu toate aceste fluiditatea în sistemul de operare nu este perfectă. A apărut versiunea 10.0.2 dar cu toate acestea mai este de lucrat la iOS 10.

Pot să vă spu că am parte de renumitul fâșâit ce a fost raportat de la diverși utilizatori, peste tot pe glob.

Am făcut benchmark-uri în Antutu și Geekbench iar rezultatele sunt diferite decât cele ce au apărut pe diverse site-uri ce au testat telefonul în primul val.

img_0025

Explicația ar fi lansarea iOS 10.0.2 care pare să fi limitat procesorul din punct de vedere al performanțelor, până se elucidează această problemă. Astfel aveți mai jos print-screen-uri cu 3 teste la momente diferite în Antutu și vedem 3 rezultate total diferite. Și rezultatul obținut în Geekbench este diferit decât cel obținut de GSM Arena în testele lor, dar foarte apropiat. În Antutu diferența este foarte mare, de aproape 10000 de puncte.
img_0023

img_0024

Cu siguranță aceste lucruri nu o să afecteze utilizatorii de zi cu zi pentru task-uri de bază, dar pentru mine care sunt pasionat de tehnologie și fac comparații cu astfel de device-uri e puțin ciudat…

img_0026

Vom vedea cu ce va veni Apple pentru a Răspunde acestor situații, nu se știe încă dacă este o problemă generală sau dacă doar anumite device-uri sunt afectate.

Acestea sunt primele mele păreri despre iPhone 7, va veni și un review complet până la sfârșitul săptămânii pentru a vă face o părere despre acest dispozitiv.

Radu Vasile

Pasionat de gadget-uri și tehnologie și dornic de a transmite celorlalți noutăți și informații din aceste domenii, fac din acest site modalitatea de expunere a acestora către cititori. Fan Apple, utilizator de Mac și iPhone, dar deschis către alte sisteme de operare. Studiez rețelistica și vreau să cunosc mai bine sistemul de operare Linux. Fac poze cu telefonul dar și cu aparatul Canon 760D, cu care încă nu mă cunosc în cel mai mic detalu :)