Apple ar modifica acuratețea Face ID astfel încât să accelereze producția iPhone X. Reacția Apple.

Într-o știre cel puțin surprinzătoare, un raport Bloomberg astăzi susține că Apple și-a depășit provocările de producție prin faptul că le-a spus în liniște furnizorilor că ar putea reduce precizia tehnologiei de recunoaștere a feței pentru a face iPhone X mai ușor de fabricat.

Trebuie să luăm această știre cu o doză de scepticism deoarece sunt anumite zvonuri ce apar în mediul online referitor la producția acestui terminal, dar cu toate acestea informațiile sunt destul de îngrijorătoare pentru clienți.

Peoblemele de producție pe care Apple le-a avut au fost centrate pe senzorul 3D complex, care constă dintr-un proiector de puncte care să facă o hartă a feței, un iluminator și o cameră cu infraroșu. Iluminatorul și camera cu infraroșu sunt folosite pentru a stabili prezența unei fețe. Proiectorul apoi clipește 30.000 de puncte pe fața pe care telefonul o folosește pentru a decide dacă să deblocheze ecranul. Mai exact, Apple a avut probleme în a face destul de multe module care se combină pentru a alcătui acest sistem care să funcționeze împreună.

Fragilitatea componentelor a creat probleme pentru furnizorii Apple, LG Innotek și Sharp. La un moment dat, doar aproximativ 20% din proiectoarele celor două companii produse au putut fi utilizate, potrivit unei persoane familiarizate cu procesul de fabricație. Prin urmare, furnizorii au încetinit producția în efortul de a preveni spargerea, dar au redus nivelul necesar de precizie pentru a compensa – o decizie aparent mandată de Apple.

Nu este clar cât de mult noile specificații vor reduce eficacitatea tehnologiei, iar Apple a refuzat să comenteze. Cu toate acestea, după cum se observă în raport, un Face ID mai puțin precis va fi probabil mult mai eficient și sigur decât Touch ID, unde șansele altcuiva decât proprietarul unui telefon care îl poate debloca sunt unul din 50.000. Chiar și așa, Apple cere producătorilor și furnizorilor să facă salturi tehnologice și să-și păstreze un avantaj competitiv, ceea ce face ca povestea despre compania care alege să reducă precizia snezorului cu atât mai surprinzătoare, indiferent dacă funcționalitatea din lumea reală rămâne neafectată.

Cu toate acestea, Apple pare să fi depășit cele mai mari probleme de producție. Sharp se străduiește să aducă randamentul de producție pentru proiectoarele de puncte de peste 50%, în timp ce LG Innotek a depășit deja acest nivel, pe care se consideră că ambele companii le consideră acceptabile. Ca urmare, deficitul de senzori este de așteptat să se încheie la începutul anului 2018, potrivit raportului.

UPDATE

Apple a venit cu declarația de mai jos referitor la articolul celor de la Bloomberg:

Customer excitement for iPhone X and Face ID has been incredible, and we can’t wait for customers to get their hands on it starting Friday, November 3. Face ID is a powerful and secure authentication system that’s incredibly easy and intuitive to use. The quality and accuracy of Face ID haven’t changed. It continues to be 1 in a million probability of a random person unlocking your iPhone with Face ID.
Bloomberg’s claim that Apple has reduced the accuracy spec for Face ID is completely false and we expect Face ID to be the new gold standard for facial authentication.

Vom vedea în utilizarea de zi cu zi dacă vor exista diferențe între diverse modele de iPhone X cu privire la precizia Face ID și de asemenea sperăm ca această știre să nu fie adevărată.

Radu Vasile

Pasionat de gadget-uri și tehnologie și dornic de a transmite celorlalți noutăți și informații din aceste domenii, fac din acest site modalitatea de expunere a acestora către cititori. Fan Apple, utilizator de Mac și iPhone, dar deschis către alte sisteme de operare. Studiez rețelistica și vreau să cunosc mai bine sistemul de operare Linux. Fac poze cu telefonul dar și cu aparatul Canon 760D, cu care încă nu mă cunosc în cel mai mic detalu :)