Browserul Google Chrome nu va mai afișa conținutul Flash de luna următoare

Cea mai mare parte a conținutului de tip Flash va fi blocată implicit de către browserul dezvoltat de Google.

Având în vedere dezvoltarea de succes a HTML 5, o variantă mult mai modernă pentru redarea de conținut, iată că și Google se gândește să renunțe la afișarea paginilor în formatul de tip Flash. Chiar și cel de la Mozilla au decis să adopte această strategie.

Având în vedere că mai mult de 90% din conținutul Flash se încarcă în fundal, Google a anunțat că începând cu versiune 53 de Chrome nu va mai încărca acel conținut. Motivul este că acel tip de conținut mărește semnificativ timpul de afișare al unor pagini simple și astfel nu va mai fi încărcat.

De asemenea un alt mare dezavantaj al acestuia este faptul că folosește foarte multe resurse și de asemenea prin intermediul Flash pot fi infectate calculatoarele utilizatorilor. Având în vedere că majoritatea traficului pe site-urile web se face de pe mobil sau tabletă Flash-ul consumă bateria mult mai rapid.

Flash

De anul trecut, odată cu lansarea Chrome 42, o mare parte din conținutul Flash se activa doar pe bază de click, dar acum va fi blocat complet. Odată cu lansarea versiunii Chrome 55, site-urile care suportă exclusiv Flash și sunt construite în jurul unei unei astfel de  experiențe, precum jocuri online, nu vor funcționa până când utilizatorii nu-și dau acordul.

Radu Vasile

Pasionat de gadget-uri și tehnologie și dornic de a transmite celorlalți noutăți și informații din aceste domenii, fac din acest site modalitatea de expunere a acestora către cititori. Fan Apple, utilizator de Mac și iPhone, dar deschis către alte sisteme de operare. Studiez rețelistica și vreau să cunosc mai bine sistemul de operare Linux. Fac poze cu telefonul dar și cu aparatul Canon 760D, cu care încă nu mă cunosc în cel mai mic detalu :)