Huawei lansează gama Mate 10

3 modele din această gamă au fost anunțate de către compania chineză în data de 16 octombrie 2017.

Huawei este compania cu cea mai mare creștere în ultima perioadă, modelele lansate de către chinezi având un succes impresionant la publicul de pe tot globul.

Cele trei modele lansate seara trecută sunt Mate 10 Lite, Mate 10 și Mate 10 Pro la care există și o variantă denumită Porsche Design, cea din urmă fiind bineînțeles cea mai scumpă, la aproximativ 1400 de euro.

Vom vorbi despre ficare în parte în rândurile de mai jos.

Huawei Mate 10 Lite

Telefonul este cel mai accesibil din gama despre care discutăm, prețul acestuia fiind în jur de 350 de euro. Cu toate acestea specificațiile sunt destul de bune, fiind inclusă aici un senzor foto dual, de 16 și 2 megapixeli.

Astfel, specificațiile complete arată astfeldisplay IPS de 5,9 inch cu rezoluție 2160×1080 pixeli, aspect 18:9, procesor Kirin 659 cu 4 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare, cameră foto duală cu 16 + 2 megapixeli, iar bateria are 3340 mAh, cântărește 164 de grame. Avem și Bluetooth 4.2, card slot microSD până la 256 GB și Android 7.1 cu EMUI 5.1.

Display-ul este generos, terminalul este făcut pentru consumul media, fiind ajutat de baterie. Versiunea de Android este destul de nouă, cu interfața aplicată peste cu care Huawei ne-a obișnuit.

Probabil terminalul va fi unul favorit al companiilor de telefonie mobilă, subvenția aplicată fiind atractivă pentru clienți.

Huawei Mate 10

Acest model împreună cu varianta Pro aduc noutăți pe plan hardware și software pentru Huawei, fiind primele care aduc un procesor pe tehnologia de 10 nm cât și o unitate de procesare neurală cu un API inclus pentru dezvoltatorii de aplicații și jocuri care poate să acceleze task-urile care implică tehnologia de tip machine learning.

Specificațiile arată astfeldisplay AMOLED de 5,9 inchi, rezoluție 2560×1440 pixeli, aspect 16:9, procesor Kirin 970 de tip octa-core, unitate grafică Mali-G72 MP12, 4 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare, cameră duală cu 20 + 12 Megapixeli (ambii senzori sunt Leica) și f/1.6, stabilizare optică de imagine, baterie de 4000 mAh, bluetooth 4.2, card slot microSD până la 256 GB, Android 8.0 cu EMUI 8.0.

Acesta vine cu specificații de top, în ultima perioadă seria Mate de la Huawei fiind vârful de gamă, funcții similare ajungând și pe alte modele precum cele din seria P.

Avem aici ecran cu suport HDR10, LTE Cat.18 prin care se oferă suport pentru viteze de download de până la 1200 Mbps și viteze de upload de până la 150 Mbps, senzorii camerei foto pot oferi efectul bokeh care este la modă în acest moment iar cu ajutorul puterii de procesare pozele și filmările sunt îmbunătățite. De asemenea, prin conectarea de la portul USB-C la HDMI imaginea poate fi redată pe un display fără a fi necesar un dock ca în cazul Samsung, de exemplu. De asemenea avem încărcare rapidă, ce poate alimenta bateria cu energie până la 58% în doar 30 de minute. Există și și certificare IP53 pentru rezistența la contactul cu apa.

La design remarcăm sticla atât pe față cât și pe spate, cu o ramă metalică între. Raportul screen-to-body este de 81.6% și protecția este Gorilla Glass.

Procesorul este ajutat de o unitate NPU care poate accelera task-urile care implică tehnologia de tip machine learning. Asta înseamnă că AI-ul hardware se ocupă lucruri precum recunoașterea scenelor din fotografii, diverse obiecte sau traducerea în diferite limbi în timp real. Acesta este capabil să învețe pe parcus și să intervină în situațiile în care ai nevoie.

Prețul recomandat este în jur de 700 de euro, ceea ce nu îl face un device ieftin, dar nici foarte scump. Precum știm, în România cei de la Huawei au succes, vedem și cu acest model cum se vor descurca.

Huawei Mate 10 Pro

Acesta este vârful de gamă. Huawei a încercat să aducă cât mai multe funcții pentru utilizatori. Astfel, avem rezistență la apă și praf cu standardul IP67, un ecran și mai mare cu margini foarte subțiri, același procesor puternic dar mai mult RAM, 6GB.

Specificații: display AMOLED de 6 inchi, rezoluție 2160×1080 pixeli, aspect 18:9, procesor Kirin 970 de tip octa-core, unitate grafică Mali-G72 MP12, 4 GB RAM cu 64 GB spațiu de stocare sau 6 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare, cameră duală cu 20 + 12 Megapixeli (ambii senzori sunt Leica) și f/1.6, stabilizare optică de imagine, baterie de 4000 mAh, bluetooth 4.2, card slot microSD până la 256 GB, Android 8.0 cu EMUI 8.0, certificare IP67 pentru rezistență la apă și praf.

 

Și aici avem display-ul care are funcția HDR 10, tot AMOLED cu imagini vibrante și economic din punct de vedere al consumului de energie. Avem senzorul de amprente pe spate și nu în partea frontală. Restul specificațiilor sunt asemănătoare cu Mate 10.

Design-ul este cu muchii și mai subțiri, combinând tot stică cu metal pe față, spate și margini. Din păcate pe niciunul dintre cele 3 modele nu regăsim încărcarea wireless a bateriei, dar cel puțin avem încărcare rapidă prin cablul de alimentare.

Pe partea de fotografie și filmare video specificațiile sunt identice cu modelul Mate 10, aici nu regăsim filmarea 4K la 60 de fps precum ne așteptam. Aici nu mai regăsim portul de jack audio ci primim un adaptor de la USB-C la jack audio. Nici slot MicroSD nu mai există din cauza variantei cu 128 de GB de spațiu de stocare. Prețul acestui dispozitiv este de 800 de euro.

Pentru versiunea Porsche Design pe langă branding-ul Porsche avem 256 de GB de stocare și 6GB RAM dar și un preț pe măsură, 1400 de euro.

Iată, aceasta este gama de produse pe care chinezii o propun pentru final de 2017. Personal, interfața EMUI nu îmi place, este mult prea departe de Androidul clasic, dar cei care vor ceva între iOS și Android pot găsi ceva aici.

Surse: GSM Arena, The Verge, Mobilissimo

Radu Vasile

Pasionat de gadget-uri și tehnologie și dornic de a transmite celorlalți noutăți și informații din aceste domenii, fac din acest site modalitatea de expunere a acestora către cititori. Fan Apple, utilizator de Mac și iPhone, dar deschis către alte sisteme de operare. Studiez rețelistica și vreau să cunosc mai bine sistemul de operare Linux. Fac poze cu telefonul dar și cu aparatul Canon 760D, cu care încă nu mă cunosc în cel mai mic detalu :)