Microsoft lucrează la un device dintr-o gamă denumită Courier

Conceput ca un jurnal digital, Microsoft Courier combină două ecrane ce se pot plia, cu un pen pentru a lua notițe. Microsoft pare să lucreze la un dispozitiv similar care să se poată închide ca o carte și să pună accent pe cerneala digitală.

Microsoft a lucrat la adaptarea software-ului Windows 10 pentru a lucra pe procesoare bazate pe ARM, iar primele dispozitive cu sistem de operare ARM cu Windows 10 vor apărea în luna decembrie sub formă de laptopuri. Windows Central raportează că noul device Microsoft, denumit în prezent Andromeda, va rula și pe un chipset ARM. Windows Central nu oferă nicio specificație potențială pentru dispozitivul de tip Courier, dar este clar că Microsoft se va concentra pe aplicațiile Windows universale, cum ar fi OneNote și Edge. Acest tip de dispozitiv ar putea rula și aplicații desktop tradiționale, datorită software-ului de emulare viitoare al Windows 10.

De asemenea, Microsoft lucrează la o aplicație dedicată pentru dispozitiv, despre care se spune că seamănă cu un notebook real. Orice software va trebui să se asigure că acest lucru seamănă cu un dispozitiv dedicat de luare a notițelor, mai degrabă decât cu un PC Windows miniatural. Microsoft a încercat de mai multe ori de-a lungul anilor să adapteze Windows pentru dispozitive noi, cum ar fi Surface RT sau PC-uri ultra-mobile, dar software-ul nu a fost optimizat corespunzător.

Microsoft a brevetat anterior un telefon pliabil care se transformă într-o tabletă. Nu este clar dacă acest brevet este legat de dispozitivul noul device din seria Courier, însă producătorul de software a trimis anterior un brevet PC total, care sa dovedit a fi exact ca Surface Studio. În orice caz, dacă Microsoft avansează cu acest hardware, iar noi așteaptăm îl vedem mai devreme decât mai târziu.

Radu Vasile

Pasionat de gadget-uri și tehnologie și dornic de a transmite celorlalți noutăți și informații din aceste domenii, fac din acest site modalitatea de expunere a acestora către cititori. Fan Apple, utilizator de Mac și iPhone, dar deschis către alte sisteme de operare. Studiez rețelistica și vreau să cunosc mai bine sistemul de operare Linux. Fac poze cu telefonul dar și cu aparatul Canon 760D, cu care încă nu mă cunosc în cel mai mic detalu :)