Microsoft oprește producția de hardware Kinect

După ani de dezbateri asupra faptului dacă Kinect mai este suportat și dezvoltat de către companie, gigantul de software a încetat acum să producă accesoriul.

Acest dispozitiv a avut un succes remarcabil la debutul său, fiind vândute din noiembrie 2010 până în prezent peste 35 de milioane de unități. Microsoft Kinect pentru Xbox 360 a devenit chiar cel mai vândut dispozitiv de consum din 2011, câștigând recunoașterea de la Guinness World Records la momentul respectiv.

În anii de la debutul său pe Xbox 360, o comunitate s-a format în jurul Microsoft Kinect. Acesta a fost popular printre hackerii care doresc să creeze experiențe care să permită mișcarea corpului și o senzație de adâncime. Microsoft a încercat să aducă Kinect chiar mai mult în mainstream cu Xbox One, dar prețurile și caracteristicile nu au reușit să corăspundă așteptărilor. Microsoft a fost apoi obligat să despartă Kinect de la Xbox One și a produs un accesoriu dovedit inutil pentru a fi atașat la Xbox One S. După promisiunea timpurie, Kinect a luat un nume rău pentru sine.

Apple acum pare a fi compania care să aducă tehnologia Kinect în mainstream. iPhone X va include camere de detectare a adâncimii pentru conectarea unui utilizator la dispozitiv. Cea mai mare inovație a iPhone-ului Apple X este în esență un Kinect miniatural, iar Apple a folosit achiziția de PrimeSense (producători ai originalului Kinect) pentru include hardware-ul într-un un telefon.

Vom vedea dacă pe viitor Microsoft revine cu această funcție într-o nouă generație de Xbox-uri.

Radu Vasile

Pasionat de gadget-uri și tehnologie și dornic de a transmite celorlalți noutăți și informații din aceste domenii, fac din acest site modalitatea de expunere a acestora către cititori. Fan Apple, utilizator de Mac și iPhone, dar deschis către alte sisteme de operare. Studiez rețelistica și vreau să cunosc mai bine sistemul de operare Linux. Fac poze cu telefonul dar și cu aparatul Canon 760D, cu care încă nu mă cunosc în cel mai mic detalu :)