Noul film Jason Bourne este plin de tehnologie

Filmul s-a lansat pe 29 iulie în România și continuă povestea agentului secret Jason Bourne.

JB2

Am fost să văd la cinema noul film din această serie, și am fost surprins să văd că tehnologia este prezentă pe tot parcursul filmului.

Fie că vorbim despre monitorizarea și interceptarea camerelor de supraveghere, fie despre comunicații radio pe frecvențe criptate și interceptări de telefoane, toate sunt prezente în acest film.

Vedem și cum pot fi folosiți sateliții pentru a supraveghea anumite zone sau persoane și cum smartphone-urile au o utilitate extinsă în acest film. De asemenea filmul prezintă tot felul de gadget-uri.

JB3

De asemenea este prezentat și un mogul social-media care în urma lansării unei noi platforme, pune accent pe intimitatea utilizatorilor și cum este pusă presiunea pe astfel de rețele de către guvern sau agenții de siguranță națională pentru accesarea datelor personale ale utilizatorilor.

Bineînțeles că anumite lucruri sunt duse la extrem (oare!?) dar face filmul mai intens, cuvântul cheie pentru acesta fiind suspansul.

Vă recomand să îl vedeți, cele două ore vor trece repede și va fi o experiență plăcută.

Radu Vasile

Pasionat de gadget-uri și tehnologie și dornic de a transmite celorlalți noutăți și informații din aceste domenii, fac din acest site modalitatea de expunere a acestora către cititori. Fan Apple, utilizator de Mac și iPhone, dar deschis către alte sisteme de operare. Studiez rețelistica și vreau să cunosc mai bine sistemul de operare Linux. Fac poze cu telefonul dar și cu aparatul Canon 760D, cu care încă nu mă cunosc în cel mai mic detalu :)