Razer intră pe piața telefoanelor mobile

După achiziția Nextbit iată că cei de la Razer lansează propriul telefon destinat entertainment-ului: jocuri și multimedia.

Telefonul Razer este realizat dintr-un șasiu CNC complet din aluminiu, are un DAC pe 24 de biți și are două difuzoare stereo frontale cu sunet Dolby Atmos, fiecare cu un amplificator propriu – și sunt certificate de THX (prima dată pe un telefon). Razer susține că este telefonul cu cel mai puternic sunet pe difuzoare lansat până acum. Pe de altă parte, nu există mufă de 3,5 mm pentru căști, deși primim un adaptor USB-C la căști în cutie.

Ecranul este un ecran LCD de 5.7 “QHD IGZO cu o gamă largă de culori și o rată de reîmprospătare de 120 Hz, de două ori mai mult decât în mod obișnuit de pe orice dispozitiv mobil, altul decât linia iPad Pro 2017 a Apple. Acest lucru este denumit UltraMotion și a fost dezvoltat în colaborare cu Qualcomm pentru a se asigura că există lag sau ghosting la viteze mari ale cadrelor. Iar durata de viață a bateriei nu ar trebui să fie afectată.

Razer folosește chipset-ul Snapdragon 835 ca toți ceilalți care lansează smartphone-uri Android de ultimă generație în acest an, dar este asociat cu o memorie RAM de 8 GB, și asta este ceva unic. Pentru moment. Probabil în 2018 tot mai mulți producători vor aduce atât de mult RAM în dispozitivele mobile.

Setarea dublă a camerei din spate constă dintr-un shooter principal de 12 MP f/1.75 și un obiectiv cu zoom fix de 13 MP f/2.6, împreună cu o bliț LED cu două tonuri. Pe partea frontală este o cameră de 8 MP f/2.0 pentru selfie-uri. Senzorul de amprentă digitală este butorul de pornire/oprire din lateral, iar telefonul Razer rulează Android 7.1.1 Nougat (cu o actualizare a lui Oreo care vine în Q1 anul viitor). Este livrat cu Nova Launcher Prime Razer Edition.

Pe partea de stocare găsim o memorie integrată de 64 GB iar aceasta poate fi extinsă cu un card microSD. Bateria este uriașă, de 4000 de mAh.

Telefonul Razer măsoară 158,5 x 77,7 x 8 mm și cântărește 197g. Acesta va deveni disponibil pe 17 noiembrie prin intermediul magazinului online al companiei pentru preț de $699. În Europa disponibilitatea este limitată.

Radu Vasile

Pasionat de gadget-uri și tehnologie și dornic de a transmite celorlalți noutăți și informații din aceste domenii, fac din acest site modalitatea de expunere a acestora către cititori. Fan Apple, utilizator de Mac și iPhone, dar deschis către alte sisteme de operare. Studiez rețelistica și vreau să cunosc mai bine sistemul de operare Linux. Fac poze cu telefonul dar și cu aparatul Canon 760D, cu care încă nu mă cunosc în cel mai mic detalu :)