Surface Book 2 este lansat de Microsoft

A doua generație de laptopuri profesionale a fost anunțată azi de către Microsoft, acum în două mărimi, de 13 și 15 inci.

Mărimea celor după modele nu este întâmplătoare, este clar că Microsoft face concurență modelelor de la Apple și au și de ce, avâd în vedere specificațiile de top.

Astfel avem Surface Book 2 de 13,5 inci și de 15 inci, ambele cu ecran detașabil ca și anul trecut, acum promițând o autonomie și mai mare datorită noilor procesoare de generația a opta. Autonomie uriașă declarată de Microsoft este de aproximativ 17 ore de utilizare, aici fiind specificat că este vorba despre redare de conținut video. Cu ecranul detașat aceasta scade la 5 ore pe ambele modele.

Modelul de 13,5 inci are un ecran tactil cu o rezoluție de 3000 x 2000 și poate fi configurat atât cu procesoare de generația a șaptea cât și din generația a opta. Laptopul poate fi echipat și cu placă video dedicată NVIDIA® GeForce® GTX 1050 cu 2 GB DDR5 pe modelul cu procesorul i7-8650U. Acesta poate dispune de 8 sau 16 GB RAM DDR3, vine cu Windows 10 Pro și cântărește între 1,53 și 1,64 kg în funcție de configurație.

Prețul pornește de la 1499 dolari și poate urca până la 2999 dolari. Stocarea maximă poate fi un SSD de 1 TB.

Modelul de 15 inci are de asemenea un ecran tactil cu o rezoluție de 3240 x 2160, are un singur model de procesor, i7 quad-core 8650U. Acesta este echipat cu placa video dedicată NVIDIA® GeForce® GTX 1060 cu 6 GB RAM DDR5 (impresionant !). Dispozitivul dispune de 16 GB RAM DDR 3 standard, fiind singura opțiune disponibilă. De asemenea vine cu Windows 10 Pro iar greutatea este de 1,90 kg, puțin mai mult decât MacBook-ul Pro de 15 lansat în 2016.

Prețul pornește de la 2499 dolari și urcă până la 3299 dolari. Stocarea maximă poate fi un SSD de 1 TB.

Porturile sunt destul de generoase pe ambele modele, avem două porturi USB 3.0, un port USB-C, jack audio și un cititor de carduri. Ambele dispun de camere foto de 8 MP (spate) și webcam de 5 MP compatibil Windows Hello. Au conectivitate Wi-Fi ac și Bluetooth 4.1. Compatibile de asemenea cu Surface Dial.

Ceea ce a lansat Microsoft astăzi este remarcabil, ei laudă puterea de procesare și autonomia acestor produse, sunt laptopuri profesionale cu specificații foarte bune. Design-ul este iconic, face parte de acum din ADN-ul companiei și au reușit să aducă tot ce este mai bun în dispozitive portabile și puternice.

Mai jos avem un clip ce prezintă noul produs.

Radu Vasile

Pasionat de gadget-uri și tehnologie și dornic de a transmite celorlalți noutăți și informații din aceste domenii, fac din acest site modalitatea de expunere a acestora către cititori. Fan Apple, utilizator de Mac și iPhone, dar deschis către alte sisteme de operare. Studiez rețelistica și vreau să cunosc mai bine sistemul de operare Linux. Fac poze cu telefonul dar și cu aparatul Canon 760D, cu care încă nu mă cunosc în cel mai mic detalu :)