Telekom intră pe piața bancară în România

Compania de telecomunicații aduce în România un nou serviciu bancar în colaborare cu Alior Bank, iar acesta se numeste Telekom Banking.

Serviciile bancare vor fi lansate treptat, în acest moment se pot deschide conturile noi (RON, Euro, dolari, lire sterline), cu acces non-stop prin online și mobile banking. Există posibilitatea de a avea carduri atașate conturilor bineînțeles. Există și o platformă online pentru schimb valutar, iar conturile se pot deschide prin aplicația mobilă, online pe site sau în magazinele Germanos și Telekom. Site-ul este www.telekombanking.ro, iar campania de promovare va avea același concept, #BankingLiberare, similar cu #NetLiberare.

”Telekom Banking reprezintă respectarea promisiunii făcute de Telekom Romania în a susține libertatea creatoare a clienților şi a partenerilor săi, în tot ceea ce fac. După eliberarea internetului, vine rândul serviciilor de banking. Când vorbim despre Telekom Banking, vorbim despre o ofertă de servicii bancare dornică să răspundă așteptărilor fundamentale ale clienților săi; este vorba  despre servicii bancare gândite să prețuiască și să valorifice potențialul creativ al clienților săi. Suntem bucuroși că, prin intermediul parteneriatului cu Alior Bank, ne plasăm acum în avangarda serviciilor de banking, simple și ușor de folosit. Ceea ce ne propunem este să oferim servicii pe măsura noii culturi IT&C în care trăim, în prezent. A te pune la punct cu toate posibilitățile pe care noile tehnologii ți le oferă înseamnă să fructifici posibilitatea de a fi inovativ în fiecare zi. Experienţa bancară a Alior Bank și viziunea tehnologică și inovativă adusă de Telekom Romania au făcut posibilă nașterea unei oferte de servicii bancare dedicate persoanelor fizice, capabile să modeleze viitorul segmentului financiar-bancar din România”, precizează Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania.

În magazine poți deschde contul și primești cardul pe loc. Există posibilitatea de a trimite documentele prin curier, contul este deschis iar actele și cardul ajung înapoi prin curier. Timp de 3 ani, transferurile în lei și extragerile la bancomate vor fi gratuite, indiferent de bancomat (din România) sau contul local în care se fac plățile. Nu există comisioane de emitere la carduri, sau vreun alt comision de administrare a conturilor. Cardul instant emis de Telekom Banking este la fel de funcțional ca un card de debit, doar că nu afișează numele proprietarului.

Cu aplicația poți face absolut tot ce ai putea face la ghișeu, fără restricții ceea ce este un lucru bun. Aplicația Telekom Banking este disponibilă deja gratuit în Google Play și AppStore. În AppStore încă nu a apărut, totuși.

Există un serviciu inedit Pay Later permite achiziția de valută sau transfer de bani fără să aveți toată suma în cont. Bineînțeles că există posibilitatea de a finanța telefoanele mobile cumpărate de utilizatori de la operator, în rate, iar apoi vor urma credite de nevoi personale și overdraft.

”Implementarea soluțiilor tehnologice de ultimă generație pe piața românească este un alt pas pe care Alior Bank îl face pentru a deveni una dintre cele mai inovatoare bănci din Europa. Folosim cele mai bune practici din Polonia, cele mai inovatoare soluții oferite de Alior Bank acolo și dezvoltate în colaborare cu T-Mobile. De asemenea, vreau să evidențiez faptul că oferta finală a fost pregătită de echipa noastră din România, de aceea suntem siguri de faptul că va satisface așteptările și solicitările clienților noștri. Avem planuri ambițioase și suntem convinși de faptul că alături de Telekom Romania le vom împlini și că vom avea succes pe piața românească, unde considerăm că există un potențial foarte mare de dezvoltare. În această primă fază, vom oferi conturi curente, carduri de debit, depozite și un serviciu de schimb valutar online, urmând ca în faza următoarea să lansăm oferta noastră de credite. Nu în ultimul rând vom continua să îmbunătățim în mod constant produsele și serviciile oferite.”, a declarat Celina Waleśkiewicz, Deputy CEO Alior Bank.

Alior Bank s-a lansat ca bancă online și având un focus special pe experiența clienților. Este astăzi pe locul 6 în Polonia, iar acum se lansează oficial și în România. Au reușit să adune un milion de clienți într-un an și acum au 4 milioane de clienți. Banca este listată la Bursa din Varșovia și au făcut achiziția a altor două bănci, profitul net fiind în creștere. În prezent există o colaborare cu T-Mobile în Polonia care pare să aibă succes.

Piața bancară din România era deja competitivă, iar acum cei de la Telekom vin cu un nou concept, online. Practic poți face operațiuni mult mai ușor, de acasă, fără multe documente sau vizite la bancă. Sperăm ca și alte bănci să preia acest concept și să ofere clienților diversitate.

Surse: comunic.ro, computerblog.ro

Radu Vasile

Pasionat de gadget-uri și tehnologie și dornic de a transmite celorlalți noutăți și informații din aceste domenii, fac din acest site modalitatea de expunere a acestora către cititori. Fan Apple, utilizator de Mac și iPhone, dar deschis către alte sisteme de operare. Studiez rețelistica și vreau să cunosc mai bine sistemul de operare Linux. Fac poze cu telefonul dar și cu aparatul Canon 760D, cu care încă nu mă cunosc în cel mai mic detalu :)