Twitter permite text până la 280 de caractere

Twitter a ridicat limita de 140 de caractere pentru utilizatorii săi obișnuiți la 280. Platforma de micro-blogging a testat prima dată noua limită pentru un grup select de utilizatori Twitter, în special cei cu foarte mulți adepți și celebrități.

Perioada de testare a avut loc în aproximativ șase săptămâni, timp în care Twitter a colectat câteva date interesante.

Doar 5% din mesajele trimise au fost mai lungi de 140 de caractere, în timp ce doar 2% au depășit 190. Aceste date au fost colectate înainte de modificarea limitei pentru majoritatea utilizatorilor Twitter. Este interesant de urmărit dacă vom vedea în permanență tweet-uri lungi sau dacă oamenii vor păstra scurt și dulci așa cum au făcut de când Twitter a lansat.

Reacția Twitter pentru creșterea limitelor de caractere este de a aduce mai mulți utilizatori care doresc a se exprima mai ușor în mai multe cuvinte. Limita nu este ridicată pentru utilizatorii japonezi, coreeni și chinezi, deoarece aceste limbi au caractere mult mai dense în limbile lor.

Voi cum vedeți schimbarea Twitter?

Radu Vasile

Pasionat de gadget-uri și tehnologie și dornic de a transmite celorlalți noutăți și informații din aceste domenii, fac din acest site modalitatea de expunere a acestora către cititori. Fan Apple, utilizator de Mac și iPhone, dar deschis către alte sisteme de operare. Studiez rețelistica și vreau să cunosc mai bine sistemul de operare Linux. Fac poze cu telefonul dar și cu aparatul Canon 760D, cu care încă nu mă cunosc în cel mai mic detalu :)